Kerkzaal omgetoverd in knutselruimte rond het thema ‘Plastic fantastic?’

30/09/2022

Deze vrijdagavond was de kerkzaal in Oudehaske omgetoverd tot een gezellige knutselruimte! Met de kinderen van groep 6, 7, 8 en de jongste Wingsgroep stonden we stil bij de problematiek rond de plastic soup.

Ds Jan Finnema startte de avond met ingrediënten voor een echte soep, maar….. allemaal in plastic verpakt….. Daarna  las hij een klein stukje uit de Woord voor Woord kinderbijbel over de goede aarde die we van God gekregen hebben om voor te zorgen.

Na een filmpje over het maken van plastic, korte gesprekjes met elkaar over voor- en nadelen van plastic en een quiz met vragen over hoe lang het duurt voordat plastic echt vergaan is (een plastic tandenborstel en een ‘papieren’ luier maar liefst 500 jaar …): even tijd voor ontspanning ‘aan tafel’ in de Marthazaal met een glaasje en lekkernijen, verzorgd door de oudste Wingsgroep. Super, wat een samenwerking.

Snel weer naar de kerkzaal terug, waar we kennismaakten met kunstenares Maartje Roos: ze gaf mooie voorbeelden van producten zonder plastic (verpakking). En eindelijk kon het knutselen beginnen: flinke verzamelingen wegwerp plastic werden omgetoverd tot ware kunstwerken! Zondag 2 oktober zijn ze in de kerkdienst te bezichtigen. 

Veel dank aan iedereen die deze avond mogelijk maakte!