Energiemarkt Oudehaske, even terugkijken

10/10/2023

Zaterdag 7 oktober 2023 was ie er dan: de energiemarkt in Oudehaske, in het Kulturhûs. De markt kwam er op initiatief van de Haskeroordgemeente, vanuit de gedachte: ‘kerk zijn met en voor het dorp’. 
Het was mooi om de energiemarkt samen te organiseren met Dorpsbelang Oudehaske/Nijehaske en de energiecoöperatie It Hasker Pompke. 

SPREKERS

Na de opening door ‘contactwethouder’ Luciënne Boelsma deelde Omrin-directeur John Vernooij kennis over circulaire afvalstromen en nam Doutsje Aukes van de Friese Milieufederatie ons mee in de wereld van duurzaam en diervriendelijk isoleren.

DE MARKT

Er waren infostands van diverse (lokale/regionale) organisaties en bedrijven, die zich bezighouden met duurzame energie en de financiën daaromtrent.

FIXTEAM

Dorpsgenoten met een kleine beurs konden zich aanmelden voor een bezoek door een fixteam dat de eerste eenvoudige energiebesparingsmaatregelen kan komen aanbrengen zonder kosten (denk aan ledlampen, nieuwe douchekop, isoleren verwarmingselementen).
Over de organisatie van fixteams in Oudehaske later meer…… 

Luister hier naar een interview met Jan Dijkstra (voorzitter kerkenraad Haskeroord) op Radio Spannenburg op 7 oktober (interview start na 3 minuut 20)

Hieronder een link naar een verslag in woord en beeld in Groot De Fryske Marren.

https://www.grootdefryskemarren.nl/grootdefryskemarren/algemeen/energiemarkt-oudehaske-vraagstuk-energie-houdt-veel-inwoners-bezig