Advent & Kerst 2022

27/11/2022

Zondag 27 november, is de adventsperiode begonnen. Vier weken lang leven we toe naar het Kerstfeest, het Licht dat op aarde komt. 

De Spoorzoekers (voor basisschool leerlingen) volgen het project ‘Levenslicht’. Hierbij staat iedere zondag een voor-moeder van Jezus centraal, vrouwen die in hun omstandigheden een licht waren. Daarom wordt er een standbeeld voor hen opgericht. We begonnen met Bathseba, de vrouw van Uria, die later trouwde met David. Later volgen Ruth, Rachel, Tamar en op Kerstmorgen natuurlijk met Maria.

De kinderen starten steeds in de kerk met het aansteken van de kaarsjes, lezen van een gedicht en een gesprekje met het ‘standbeeld van de week’. En gaan daarna naar hun eigen ruimte voor het lezen van het verhaal op hun niveau en de creatieve verwerking.

  

Ook de wekelijkse symbolische bloemschikking in de zondagse kerkdienst heeft het thema Levenslicht en ‘groeit’ mee naar kerst

   voor meer informatie: zie deze pagina 

We zijn blij en dankbaar dat ook dit jaar de XXL adventskalender weer op de gevel van de kerk in Oudehaske te zien is. Het prachtige samenwerkingsproject met onze beide basisscholen, die dagelijks een bijdrage komen ophangen. 
   

Alle informatie over deze kalender is te volgen op deze pagina: https://haskeroord.nl/adventskalender-haskeroord-met-de-basisscholen/

Kerstvieringen in de dorpskerk in Oudehaske

Zondag 18 december om 16.00 uur is het kinderkerstfeest. Alle kinderen, ouders, grootouders en andere belangstellenden: hartelijk welkom.

Zaterdag 24 december is om 22.00 uur in de kerk in Oudehaske de kerstzangdienst in de sfeervol verlichte en gelukkig nog altijd redelijk warme kerkzaal.
Daaraan voorafgaand is er vanaf 21.00 uur een ‘inloop-concert’, door een enthousiaste muziekgroep uit Joure: Taco Ruiten (piano), Heleen Wagemans (zang), Mirjam Ruiten en Gjalt de Vries (trompet). Je kunt in- en uitlopen; in de hal is er alle gelegenheid om elkaar ontmoeten onder het genot van warme chocomel, glühwein en kerstbrood.

Zondag 25 december is om 10:00 uur de feestelijke kerstviering op zondagmorgen.

Wees van harte welkom!