4 mei herdenkingen

Zowel in Oudehaske als in Haskerhorne was er een 4 mei herdenking op de begraafplaats. Voor beide herdenkingen was grote belangstelling.

In Oudehaske werden bijdragen geleverd door een familielid van de slachtoffers Siebe en Durk de Ruiter; zij las een krantenartikel uit 1947; en 4 kinderen van de basisscholen lazen gedichten en plaatsten een kunstwerk. Na het Taptoe-signaal, twee minuten stilte en het Wilhelmus werden duiven opgelaten en kransen gelegd bij de graven van Siebe en Durk de Ruiter, namens Dorpsbelang Oudehaske, beide basisscholen en de Haskeroordgemeente.

In Haskerhorne werden oorlogsherinneringen verteld door de oudste zoon van schrijver Minne Minnesma, die 11 jaar was toen de oorlog uitbrak en later zijn herinneringen heeft beschreven. Er werden bloemen gelegd bij de graven van  Hotze Brouwer en hete monument voor Gaele Visser; namens de Haskeroordgemeente door Neeltje Jonkman en namens Dorpsbelang Haskerhorne door kinderen, die zo ook het verhaal van hun leeftijdsgenoot in de oorlog hoorden.

Hartelijk dank aan allen die deze herdenkingen hebben mogelijk gemaakt .

 

 

Met dank aan allen die deze momenten van gedenken hebben mogelijk gemaakt.