XXL adventskalender op de kerk in Oudehaske

20/11/2021

Deze adventsperiode prijkt op de voorgevel van onze dorpskerk in Oudehaske de grootste adventskalender van Nederland.

Een uniek en prachtig initiatief dat enkele jaren geleden door de Doopsgezinde gemeente in Joure is opgestart. Vanaf dit jaar krijgt dit mooie initiatief dus ook navolging in Oudehaske: een samenwerkingsproject van onze Haskeroordgemeente met beide basisscholen.  

Een nieuwe, laagdrempelige manier om naar Kerst toe te leven en eens op een andere wijze naar dit feest te kijken: als een feest van hoop, vriendschap, vrijheid en vrede. 

Bijdragen van beide basisscholen
De leerlingen van beide basisscholen hebben tekeningen gemaakt over de vier genoemde thema’s van de Adventsperiode. Vanaf vandaag, zondag 28 november, de eerste Advent, wordt er iedere dag aan de voorgevel van de dorpskerk een nieuwe afbeelding op canvas onthuld, vier weken lang, tot en met Kerst.

Een tekst voor elke Adventsdag beschikbaar
De predikanten van beide gemeenten, ds. Cor Nijkamp (doopsgezinde kerk Joure) en ‘onze’ ds. Jan Finnema, hebben voor elke dag korte teksten verzameld, die via e-mail aan belangstellenden kunnen worden toegezonden.
Wil je deze teksten ontvangen? Dit kun je aangeven op deze website: https://doopsgezindjoure.nl/adventskalender-2021  Vul je e-mailadres in en klik op ‘subscribe’

En…. als de omstandigheden het toelaten….ook nog een tentoonstelling van alle bijdragen!
In de laatste schoolweek van dit jaar is er op woensdag 22 december in de dorpskerk een kleine tentoonstelling met alle creatieve adventsbijdragen van de kinderen. De kerk is open van 14.30-16.00 uur en van 18.30-20.00 uur. Alle kinderen zijn dan met hun ouders, pakes en beppes, en dorpsgenoten van harte welkom.